söndag 21 september 2008

Dag 12,13,14,15

Dag 12 - Torsdag
Idag hände inget speciellt, vi va på Volleyboll match i Barnum, deras skolband va inte bra, trummorna va alldeles för höga och utöver det väldigt lite folk, Carlton Bulldogs varsity förlorade matchen.


Dag 13 - Fredag & Football
Idag har dagen inte vart som alla andra, speciellt inte i skolan. När jag kom till skolan vid 8 så gick jag till lilla idrottssalen, de va fotografering för yearbook.
Vi som går Media på morgonen skulle vara med att hjälpa till där. Vi satt bakom ett bord, tog emot allas lappar. markerade med gul penna om de skulle ha någon speciell bakgrund och skrev färgen på deras tröja.
Detta pågick fram till lunch, på lunchen va de Friend get together, det vill säg att vi utbytes studenter åt pizza från pizzahut, brödpinnar, bröd med choklad på och kakor med choklad i till lunch tillsammans med några elever på skolan som gärna ville lära känna oss.

Efter skolan åkte vi hem, hemma va vi inte så speciellt länge, vi åkte till walmart, handlade mat sen så skulle vi inte hinna göra mat hemma så vi stannade på Subway och åt. Gott! efter det for vi hem lite snabbt, jag hämtade min kamera sen åkt vi till Football planen! Idag var min allra första amerikanska fotbolls match. Tråkigt nog är vårat lag sämst, vi förlorade med 0-28.
De va faktist kul att gå på Amerikansk fotboll. Massa från skolan va där.


Dag 14 - Lördag & Jay Cooks

Idag va de ICES orientation, ICES är organisationen jag har i USA istället för Explorica. Vi kom till Jay Cooks State Park, som för övrigt är väldigt fint, Vi började vid huvuddelen av parken men ganska snart åkte vi till en annan del där vi va. Runt kvar över 10. vi väntade in alla andra utbytes studenter från Minnesota, vi va totalt 11 svenskar!

Vi gick igenom massa regler, sen åt vi mat, alla hade gjort nån maträtt eller tagit med sig kakor. Efter det så kom Carlton County polisen, två bilar som det stog Sheriff på. De pratade om USA's lagar med oss, då deras lagar inte är som våra. efter så blev vissa arresterade, andra ville testa sitta i bilen. Sedan skulle vi elever åka bort till huvuddelen igen. Alla fick skjuts av lite olika folk, jag åkte polisbil! han skulle ändå åt de hålle så jag fick åka med han. Han hade verkligen allt i den där bilen, MP3, kameran, radar, radio, dator, 3 typ, gevär eller nått. allt! i framsätet.

Vid huvuddelen gick vi igenom samma saker en gång till. Fast när vi va klara med det fick vi lite fritid så vi gick över en gungande bro över en stor flod. de va också fint, och gungigt!
Efter det åkte vi tillbaka till andra delen, åt korv och åkte hem.

väl hemma så kom Megans kompis över, Alla, då menar jag; Megan, Holly, Stacy, Cheryl, Aaron, Megans Kompis och hennes mamma testade djungelvrål, ni skulle sätt dera ansiktsuttryck!
Senare satt vi ute på rutchkane ställningen och prata i kylan, sen gick vi in, gjorde brownies och kollade på videos på youtube. Sen va de natt i natti.


Dag 15 - Duluth
Idag ska vi till Duluth på en rundtur, berättar väll lite om det i nästa inlägg, när de nu blir, händer mycket om dagarna nu. Vi kanske ska hälsa på en utbytes student som ligger på sjukhuset också.

Ha de bra!

3 kommentarer:

MikaelW sa...

De va kul o läsa, några lite annorlunda å innehållsrika dagar vad jag kan utläsa.
Här hemma är LHC 1:a och Brynäs 2:a i elitserien.
/Pappa

malin sa...

Hej!
Kul att de händer lite annat me då =) kul att träffa de andra utbytesstudenterna å att ni va så många svenskar endå!
Haha kul me godiset! Har de testat de andra du hade med dej? å hur e de me dina suku laku? de är slut va!? hehe!

kramkram

Burken sa...

Mmmm, djungelvrå, haha värt att de fick smaka :P